Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.
Uusi kirja yritysyhteistyön tehostamiseen

Uusi kirja yritysyhteistyön tehostamiseen

Julkaistu 17.05.2007

Toukokuussa 2007 on ilmestynyt uusi kirja verkostojen ja kumppanuuksien rakentajille ja kehittäjille: Matti Hakanen, Upi Heinonen, Petri Sipilä. Verkostojen strategiat – Menesty yhteistyössä Edita. 2007. 

Verkostokonsulttien partnerit Matti Hakanen, Upi Heinonen ja Petri Sipilä ovat koonneet yhteen pitkän kokemuksensa verkostojen parissa ja kirjoittaneet uudenlaisesta näkökulmasta teoksen kaikille verkostojen, kumppanuuksien ja yritysyhteistyön rakentajille ja kehittäjille. Kirja kertoo, miten verkostoja ja kumppanuuksia rakentavat yritykset, liiketoimintaverkot ja kumppanuudet voivat hyötyä strategiatyöstä ja parantaa toiminnan tuloksia.

Kirja on syntynyt käytännön kokemuksista. Siinä yhdistetään näitä kokemuksia ja teoriaa, toisaalta verkoista ja kumppanuuksista, toisaalta yritysten ja verkostojen strategiatyöstä. Teoksessa perehdytään muun muassa erilaisiin verkostomuotoihin, yrityksen sisäiseen verkostostrategiaan ja muodostettavan verkoston strategiaan sekä niiden sisältöön ja laatimiseen.

Suomalaisen verkostotutkimuksen ja -kirjallisuuden päähuomio on tähän asti kohdistunut kärkiyritysvetoisiin tuotannollisiin toimittajaverkostoihin.  Uudessa teoksessa on huomioitu myös kumppanuuksien, palvelualan ja monenkeskisten yritysverkostojen olosuhteet ja tarpeet. 

Kirja on suunnattu ennen kaikkea yrityksille ja niiden avainhenkilöille, joiden toimintaan verkostosuhteiden rakentaminen ja kehittäminen jo nyt kuuluu kiinteänä osana tai joiden näköpiirissä on verkostoitumisen roolin merkittävä lisääminen yrityksen toiminnassa. Kirja sopii erinomaisen hyvin myös verkostojen rakentamista tukeville rahoittajille, kehitysyhtiöille, erilaisille elinkeinokehitystä tukevien välittäjäorganisaatioitten päättäjille sekä tähän kehitykseen osallistuville yrittäjille. Lisäksi teos soveltuu hyvin oppilaitoksille verkostoitumisen opettamisen perusteokseksi.

Kirjaa on saatavissa kaikista hyvinvarustetuista kirjakaupoista.